idealna propozycja na szybki obiad
szczególnie w sierpniowe upały
Składniki
makaron Tagliatelle 150 gram
cukinia zielona 2 małe
papryka czerwona 1/3 sztuki
cebula 1 mała
pomidor 1 duży
sól do smaku
czarny pieprz mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
makaron Tagliatelle 150 gram
cukinia zielona 2 małe
papryka czerwona 1/3 sztuki
cebula 1 mała
pomidor 1 duży
sól do smaku
czarny pieprz mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Wykonanie
na patelni na łyżce oliwy podsmażyć posiekaną cebulę z papryką
cukinię dokładnie umyć i obieraczką do warzyw pociąć w długie wstążki
cukinię dokładnie umyć i obieraczką do warzyw pociąć w długie wstążki
( bez gniazd nasiennych,ale ze skórką)
lekko posolić i poddusić pod przykryciem
następnie dodać pokrojonego pomidora(ja nie ściągam skórki) oraz pieprz i słodką paprykę.
poddusić aż cukinia będzie miękka ale wciąż lekko chrupiąca
makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie(150 gram suchego na 2 porcje)
lekko posolić i poddusić pod przykryciem
następnie dodać pokrojonego pomidora(ja nie ściągam skórki) oraz pieprz i słodką paprykę.
poddusić aż cukinia będzie miękka ale wciąż lekko chrupiąca
makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie(150 gram suchego na 2 porcje)
odcedzić ale nie przepłukiwać ,
makaron nałożyć na talerze a na środku wyłożyć ciepłą cukinię z warzywami,podawać od razu
SMACZNEGO
makaron nałożyć na talerze a na środku wyłożyć ciepłą cukinię z warzywami,podawać od razu
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz