poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Surówka z młodej kapusty

 Idealna do grilla lub obiadu


Składniki
    1/2 młodej kapusty
    1/2  kukurydzy z puszki
    jogurt grecki 200 ml
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    czosnek 1 ząbek
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/2 ogórka szklarniowego



Wykonanie 


 młodą kapustę drobno posiekać,
wsypać 1/2 łyżeczki soli,dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę.
do jogurtu dodać przeciśnięty ząbek czosnku,startego na tarce zielonego(obranego) ogórka,
posiekany szczypiorek i pieprz.
wymieszać i odstawić.
 do kapusty dodać odsączoną kukurydzę oraz sos.
dokładnie wymieszać i od razu podawać 

SMACZNEGO
 

Brak komentarzy: