Idealna do grilla lub obiadu
Składniki
1/2 młodej kapusty
1/2 kukurydzy z puszki
jogurt grecki 200 ml
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
czosnek 1 ząbek
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/2 ogórka szklarniowego
1/2 młodej kapusty
1/2 kukurydzy z puszki
jogurt grecki 200 ml
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
czosnek 1 ząbek
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/2 ogórka szklarniowego
Wykonanie
młodą kapustę drobno posiekać,
wsypać 1/2 łyżeczki soli,dokładnie
wymieszać i odstawić na godzinę.
do jogurtu dodać przeciśnięty ząbek
czosnku,startego na tarce zielonego(obranego) ogórka,
posiekany
szczypiorek i pieprz.
wymieszać i odstawić.
do kapusty dodać odsączoną
kukurydzę oraz sos.
dokładnie wymieszać i od razu podawać
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz