poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Szaszłyki drobiowo-pieczarkowe z grilla

 Szaszłykowo u mnie..... 
no cóż taki sezon :)


Składniki
marynata
    oliwa czosnkowa 3 łyżki
    przyprawa gyros 1 łyżeczka
    pieprz biały  2 szczypty
    czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
    kurkuma 1/4 łyżeczki
    papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
    ketchup ziołowy 1 łyżka

dodatkowo
    filet z kurczaka 0.5 kg
    pieczarki 0,3 kg
 Wykonanie 
Filety z kurczaka umyć,wysuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w średnią kostkę.
Składniki marynaty wymieszać w zamykanym pojemniku
(w tym w którym będziemy marynować mięso)
Dodać pokrojone mięso i dokładnie wymieszać.odstawić do lodówki na min.24 godziny
pieczarki obrać,duże pokroić na pół lub ćwiartki.
na patyczki do szaszłyków nabijać raz mięso raz pieczarkę.
grillować aż mięso nie będzie surowe(nie za długo aby nie było suche)

SMACZNEGO


Brak komentarzy: