Szaszłykowo u mnie.....
no cóż taki sezon :)
Składniki
marynata
oliwa czosnkowa 3 łyżki
przyprawa gyros 1 łyżeczka
pieprz biały 2 szczypty
czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
kurkuma 1/4 łyżeczki
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
ketchup ziołowy 1 łyżka
dodatkowo
filet z kurczaka 0.5 kg
pieczarki 0,3 kg
Wykonanie
Filety z kurczaka umyć,wysuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w średnią kostkę.
Składniki marynaty wymieszać w zamykanym pojemniku
Składniki marynaty wymieszać w zamykanym pojemniku
(w tym w którym będziemy marynować mięso)
Dodać pokrojone mięso i dokładnie wymieszać.odstawić do lodówki na min.24 godziny
pieczarki obrać,duże pokroić na pół lub ćwiartki.
na patyczki do szaszłyków nabijać raz mięso raz pieczarkę.
grillować aż mięso nie będzie surowe(nie za długo aby nie było suche)
Dodać pokrojone mięso i dokładnie wymieszać.odstawić do lodówki na min.24 godziny
pieczarki obrać,duże pokroić na pół lub ćwiartki.
na patyczki do szaszłyków nabijać raz mięso raz pieczarkę.
grillować aż mięso nie będzie surowe(nie za długo aby nie było suche)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz