niedziela, 16 sierpnia 2015

Waniliowa owsianka z jeżynami

 Waniliowa owsianka z jeżynami prosto z krzaka....
śniadanie idealne i ogromna dawka energii i witamin



Składniki
na 1 porcję

    płatki owsiane 40 gram
    jeżyny 1  garść
    cukier waniliowy domowy 1-2 łyżeczek wedle uznania
    woda 3/4 szklanki





 Wykonanie

 w małym garnku zalać ciepłą wodą płatki owsiane i zagotować,dodać domowy cukier waniliowy(ilość wedle uznania u mnie 1 łyżeczka) i gotować 3 minuty mieszając.
 wyłączyć gaz  a garnek przykryć pokrywką.
zostawić tak owsiankę na 15 minut.
 owsiankę przełożyć do miseczki i dodać opłukane jeżyny(całe lub pokrojone) 

SMACZNEGO




1 komentarz:

Magdalena Kuchaja pisze...

owsianka jak się patrzy ;)