Pyszne krokiety z kolorowym farszem...
Składniki
naleśniki
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajo 1 sztuka
sól do smaku
olej 1 łyżeczka
woda gazowana 0,5 szklanki
farsz
ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
warzywa mrożone mieszanka 200 gram
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
dodatkowo
jajko 1 sztuka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajo 1 sztuka
sól do smaku
olej 1 łyżeczka
woda gazowana 0,5 szklanki
farsz
ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
warzywa mrożone mieszanka 200 gram
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
dodatkowo
jajko 1 sztuka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie
Naleśniki
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na gładką maśle i odstawić do lodówki na 30 minut.
po tym czasie smażyć cieniutki naleśniki na nieprzywierającej patelni
Farsz
Ćwiartkę z kurczaka zalać zimną wodą,dodać sól,liść laurowy i ziele angielskie i ugotować do miękkości.
wystudzić,zdjąć skórę oraz tłuszcz a mięso rozdrobnić blenderem.
warzywa wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 minut,następie przelać zimną wodą i wystudzić
zimne warzywa dodać do mięsa i lekko rozdrobnić widelcem,doprawić farsz do smaku
Krokiety
na każdy naleśnik kłaść porcję farszu i zwijać krokiety. dół-boki i do góry
maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej.
smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. najlepiej smakują gorące
SMACZNEGO
na każdy naleśnik kłaść porcję farszu i zwijać krokiety. dół-boki i do góry
maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej.
smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. najlepiej smakują gorące
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz