piątek, 28 sierpnia 2015

Grillowany filet z kurczaka faszerowany kapustą kiszoną

 Kolejne z serii niskokalorycznych obiadów.
Dodatek kapusty kiszonej sprawia że filet z kurczaka jest bardzo soczysty
 


Składniki
na 1 porcję

    filet z kurczaka 1 sztuka
    kapusta kiszona 10 dkg
    Pieprz czarny do smaku
    przyprawa do kurczaka do smaku
    olej 1 łyżeczka
    ketchup pikantny 1 łyżka
    sól do smaku

 


Wykonanie  

umyty filet z kurczaka doprawić z 2 stron i lekko rozbić tłuczkiem.
kapustę kiszona dobrze odcisnąć z wody i posiekać. doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
na filecie ułożyć kapustę i zwinąć roladkę.
spiąć wykałaczkami,polać ketchupem i olejem i odstawić na kilka godzin do lodówki.
grillować po 7 minut z każdej strony do uzyskania złotobrązowego koloru

podawać gorące

SMACZNEGO 


2 komentarze:

Klaudia pisze...

O kurcze, ale fajny pomysł z tą kapustą kiszoną. Nigdy tak nie robiłam z kurczakiem. Kradnę do wypróbowania!

Olcia pisze...

życzę smacznego :)