Kolejne z serii niskokalorycznych obiadów.
Dodatek kapusty kiszonej sprawia że filet z kurczaka jest bardzo soczysty
Składniki
na 1 porcję
filet z kurczaka 1 sztuka
kapusta kiszona 10 dkg
Pieprz czarny do smaku
przyprawa do kurczaka do smaku
olej 1 łyżeczka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
na 1 porcję
filet z kurczaka 1 sztuka
kapusta kiszona 10 dkg
Pieprz czarny do smaku
przyprawa do kurczaka do smaku
olej 1 łyżeczka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
Wykonanie
umyty filet z kurczaka doprawić z 2 stron i lekko rozbić tłuczkiem.
kapustę kiszona dobrze odcisnąć z wody i posiekać. doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
na filecie ułożyć kapustę i zwinąć roladkę.
spiąć wykałaczkami,polać ketchupem i olejem i odstawić na kilka godzin do lodówki.
grillować po 7 minut z każdej strony do uzyskania złotobrązowego koloru
podawać gorące
SMACZNEGO
kapustę kiszona dobrze odcisnąć z wody i posiekać. doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
na filecie ułożyć kapustę i zwinąć roladkę.
spiąć wykałaczkami,polać ketchupem i olejem i odstawić na kilka godzin do lodówki.
grillować po 7 minut z każdej strony do uzyskania złotobrązowego koloru
podawać gorące
SMACZNEGO
2 komentarze:
O kurcze, ale fajny pomysł z tą kapustą kiszoną. Nigdy tak nie robiłam z kurczakiem. Kradnę do wypróbowania!
życzę smacznego :)
Prześlij komentarz