Soczyste i dobrze doprawione.
Wieprzowe na grill...
Składniki
marynata
olej 1/3 szklanki
musztarda 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
sól 1/2 łyżeczki
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
przyprawy do grilla 1 łyżka
mięso
łopatka bez kości 1 kg
marynata
olej 1/3 szklanki
musztarda 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
sól 1/2 łyżeczki
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
przyprawy do grilla 1 łyżka
mięso
łopatka bez kości 1 kg
Wykonanie
Mięso dokładnie umyć i pokroić w dowolne kawałki.
mięso delikatnie rozbić pięścią
składniki marynaty wymieszać ze sobą(czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub drobno pokroić) i wlać do mięsa.
dokładnie wymieszać aby każdy kawałek pokryty był marynatą i odstawić do lodówki w zamykanym pojemniku na 24 godziny.
Mięso grillować do miękkości i odpowiedniego(ulubionego) stopnia wypieczenia
dokładnie wymieszać aby każdy kawałek pokryty był marynatą i odstawić do lodówki w zamykanym pojemniku na 24 godziny.
Mięso grillować do miękkości i odpowiedniego(ulubionego) stopnia wypieczenia
SMACZNEGO
1 komentarz:
Kurczak z grilla to chyba jedno z lepszych dań. Nie ważne czy podudzia czy skrzydełka czy piersi z kurczaka - idealnie doprawione mięso na dobrym grillu to udana impreza na świeżym powietrzu :) My co roku grillujemy od wiosny do początku jesieni. Zazwyczaj jesteśmy gospodarzami imprez, ponieważ mamy grill ogrodowy Broil King, z którego wychodzą kulinarne cuda po prostu. Sama wcześniej nie lubiłam stać przy starym grillu ale przy tym nowym, gdzie mięsko przygotowuje się szybciej to sama przyjemność.
Prześlij komentarz