Soczyste i dobrze doprawione....
wieprzowo - warzywne szaszłyki z grilla
Składniki
marynata
olej 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
czosnek 1 duży ząbek
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
przyprawa gyros 1 łyżeczka
przyprawy do grilla 1 łyżeczka
dodatki
łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 duża
marynata
olej 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
czosnek 1 duży ząbek
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
przyprawa gyros 1 łyżeczka
przyprawy do grilla 1 łyżeczka
dodatki
łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 duża
Wykonanie
składniki marynaty umieścić w misce i wymieszać.
umyte mięso pokroić w kostkę,doprawić pieprzem i odrobina soli
mięso przełożyć do miski z marynatą i dobrze wymieszać .
umyte mięso pokroić w kostkę,doprawić pieprzem i odrobina soli
mięso przełożyć do miski z marynatą i dobrze wymieszać .
przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin
warzywa pokroić w dużą kostkę
nadziewać na patyczki do szaszłyków raz mięso raz papryka i cebula
grillować często obracając aby mięso równomiernie się upiekło (około 15-20 minut)
warzywa pokroić w dużą kostkę
nadziewać na patyczki do szaszłyków raz mięso raz papryka i cebula
grillować często obracając aby mięso równomiernie się upiekło (około 15-20 minut)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz