środa, 5 sierpnia 2015

Szaszłyki z łopatki wieprzowej z warzywami

 Soczyste i dobrze doprawione....
wieprzowo - warzywne szaszłyki z grilla


Składniki
marynata


    olej 3 łyżki
    musztarda 1 łyżka
    czosnek 1 duży  ząbek
    papryka ostra mielona 1 łyżeczka
    pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
    przyprawa gyros 1 łyżeczka
    przyprawy do grilla 1 łyżeczka

dodatki
    łopatka bez kości 0,5 kg
    cebula 2 sztuki
    papryka czerwona 1 duża 

 
 Wykonanie 


składniki marynaty umieścić w misce i wymieszać.
umyte mięso pokroić w kostkę,doprawić pieprzem i odrobina soli
mięso przełożyć do miski z marynatą i dobrze wymieszać .
 przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin
warzywa pokroić w dużą kostkę
nadziewać na patyczki do szaszłyków raz mięso raz papryka i cebula
grillować często obracając aby mięso równomiernie się upiekło (około 15-20 minut) 


SMACZNEGO


Brak komentarzy: