środa, 19 sierpnia 2015

Budyniowa owsianka z jeżynami

 Owsianka...idealna na drugie śniadanie
krzaki pełne jeżyn więc wykorzystuję je na różne sposoby



 Składniki

    płatki owsiane 30 gram
    otręby owsiane 10 gram
    jeżyny 1  szklanka
    mleko sojowe 1 szklanka
    woda 0,5 szklanki
    cukier puder 1 łyżka
    mąka ziemniaczana 1 łyżka
 

Wykonanie 


Płatki i otręby zalać szklanką mleka sojowego,dodać pokrojone jeżyny i zagotować.
często mieszając gotować 5 minut.
w między czasie w wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną i cukier puder,
wlać do owsianki i jeszcze chwilkę podgotować,przełożyć do pucharka.  


SMACZNEGO


 

2 komentarze:

Ania pisze...

fajny pomysł. chętnie wypróbuję bo jestem wielką fanką owsianek i uwielbiam owsiane eksperymenty.

Olcia pisze...

też się zakochałam w owsiankach.codziennie eksperymentuję z inną :)