Owsianka...idealna na drugie śniadanie
krzaki pełne jeżyn więc wykorzystuję je na różne sposoby
Składniki
płatki owsiane 30 gram
otręby owsiane 10 gram
jeżyny 1 szklanka
mleko sojowe 1 szklanka
woda 0,5 szklanki
cukier puder 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
płatki owsiane 30 gram
otręby owsiane 10 gram
jeżyny 1 szklanka
mleko sojowe 1 szklanka
woda 0,5 szklanki
cukier puder 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Wykonanie
Płatki i otręby zalać szklanką mleka sojowego,dodać pokrojone jeżyny i
zagotować.
często mieszając gotować 5 minut.
w między czasie w wodzie
rozmieszać mąkę ziemniaczaną i cukier puder,
wlać do owsianki i jeszcze
chwilkę podgotować,przełożyć do pucharka.
SMACZNEGO
2 komentarze:
fajny pomysł. chętnie wypróbuję bo jestem wielką fanką owsianek i uwielbiam owsiane eksperymenty.
też się zakochałam w owsiankach.codziennie eksperymentuję z inną :)
Prześlij komentarz