poniedziałek, 27 lipca 2015

Jogurtowiec z truskawkami bez cukru

 deser jest lekki i smaczny.
 dzieci go uwielbiają 


Składniki

    truskawki świeże 0.5 kg
    galaretka truskawkowa 1 opakowanie
    jogurt naturalny 400 ml
    twaróg 200 gram 
 


Wykonanie

truskawki oczyścić z szypułek i opłukać,wysuszyć
galaretkę truskawkową rozpuścić w 150 ml wody-wystudzić
twaróg zmiksować z jogurtem.
dodać tężejącą galaretkę i szybko zmiksować.
przełożyć do formy silikonowej
w masę jogurtową powkładać całe truskawki,dość szybko bo masa szybko tężeje
odstawić do lodówki na 3 godzinki
podawać pokrojone w plastry.przechowywać w lodówce.  


SMACZNEGO
 


1 komentarz:

gin pisze...

Cudnie wyglądają te plasterki z truskawkowymi serduszkami :)