deser jest lekki i smaczny.
dzieci go uwielbiają
dzieci go uwielbiają
Składniki
truskawki świeże 0.5 kg
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
jogurt naturalny 400 ml
twaróg 200 gram
truskawki świeże 0.5 kg
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
jogurt naturalny 400 ml
twaróg 200 gram
Wykonanie
truskawki oczyścić z szypułek i opłukać,wysuszyć
galaretkę truskawkową rozpuścić w 150 ml wody-wystudzić
twaróg zmiksować z jogurtem.
dodać tężejącą galaretkę i szybko zmiksować.
przełożyć do formy silikonowej
w masę jogurtową powkładać całe truskawki,dość szybko bo masa szybko tężeje
odstawić do lodówki na 3 godzinki
podawać pokrojone w plastry.przechowywać w lodówce.
galaretkę truskawkową rozpuścić w 150 ml wody-wystudzić
twaróg zmiksować z jogurtem.
dodać tężejącą galaretkę i szybko zmiksować.
przełożyć do formy silikonowej
w masę jogurtową powkładać całe truskawki,dość szybko bo masa szybko tężeje
odstawić do lodówki na 3 godzinki
podawać pokrojone w plastry.przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Cudnie wyglądają te plasterki z truskawkowymi serduszkami :)
Prześlij komentarz