Aromatyczny bigos z mięsem i kiełbaską.
Idealny do ziemniaczków z koperkiem
Składniki
kapusta młoda- 1 mała główka
marchew -2 sztuki
kiełbasa śląska -2 sztuki
mięso mielone drobiowe- 300 gram
sól morska -do smaku
Pieprz czarny-do smaku
szczypiorek -1 pęczek
kostka rosołowa- 1 sztuka
koncentrat pomidorowy- 2 łyżki
ziele angielskie- kilka kulek
liść laurowy -2 sztuki
kapusta młoda- 1 mała główka
marchew -2 sztuki
kiełbasa śląska -2 sztuki
mięso mielone drobiowe- 300 gram
sól morska -do smaku
Pieprz czarny-do smaku
szczypiorek -1 pęczek
kostka rosołowa- 1 sztuka
koncentrat pomidorowy- 2 łyżki
ziele angielskie- kilka kulek
liść laurowy -2 sztuki
Wykonanie
kapustę posiekać,obraną marchew zetrzeć na tarce.
warzywa przełożyć do garnka i zalać wodą,dodać kostkę rosołową,
łyżeczkę przyprawy do dań z kapusty,ziele angielskie i liść laurowy,
gotować na maleńkim ogniu około 20 minut
kiełbasę śląską(u mnie drobiowa) pokroić w półplasterki.
mięso mielone i kiełbasę podsmażyć na patelni,doprawić pieprzem i solą morską.
do kapusty dodać mięso z kiełbasą i posiekany szczypiorek. gotować kolejne 20 minut
na koniec dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawić do smaku.
"bigos" najlepszy jest jak troszkę postoi i smaki się przegryzą.
łyżeczkę przyprawy do dań z kapusty,ziele angielskie i liść laurowy,
gotować na maleńkim ogniu około 20 minut
kiełbasę śląską(u mnie drobiowa) pokroić w półplasterki.
mięso mielone i kiełbasę podsmażyć na patelni,doprawić pieprzem i solą morską.
do kapusty dodać mięso z kiełbasą i posiekany szczypiorek. gotować kolejne 20 minut
na koniec dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawić do smaku.
"bigos" najlepszy jest jak troszkę postoi i smaki się przegryzą.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz