Domowy,mocno owocowy....
kisiel truskawkowy
Składniki
truskawki świeże 0,5 kg
cukier puder 2 łyżeczki
skrobia kukurydziana 1 łyżka
woda 300 ml
jogurt naturalny
truskawki świeże 0,5 kg
cukier puder 2 łyżeczki
skrobia kukurydziana 1 łyżka
woda 300 ml
jogurt naturalny
Wykonanie
Umyte truskawki,pozbawione szypułek przekroić na pól(większe na 4).
zalać wodą(250 ml) i zagotować.
(truskawek nie należy długo gotować,od razu po zagotowaniu wlać skrobię.)
w 50 ml wody wymieszać cukier puder i
skrobię kukurydzianą.
wlać do truskawek i gotować minutę cały czas
mieszając.
przelać do pucharków i wystudzić.
podawać z jogurtem
naturalnym
SMACZNEGO
3 komentarze:
Właśnie ostatnio za mną chodzi taki domowy kisiel... Mniam!
Ależ on musiał być pyszny! :)
gin....był wyśmienity,szczególnie schłodzony z jogurtem naturalnym,najlepszy deser EVER!
Prześlij komentarz