Lekki i smakowity.
Lekko twardawy ryż brązowy nadaje innego charakteru....
Składniki
100 gram brązowego ryżu
2 puszki ryb w pomidorach
1 cebulka
1/2 czerwonej papryki
pieprz
Wykonanie
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę,paprykę w kostkę
Ryby rozdrobnić widelcem razem z sosem.
Dodać pokrojone warzywa i ostudzony ryż.
Doprawić pieprzem,wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
Podawać z pieczywem
SMACZNEGO
3 komentarze:
Musze wypróbować Twój przepis :)
Rewelacja ! Na pewno sprawdzę ten przepis ... bardzo dawno nie jadłam paprykarza unikając wszystkich E-dodatków... domowy co innego :)
Bardzo lubie przepisy na domowe wyroby - Twoj napewno wyprobuje :)
Prześlij komentarz