Kolejna próba pieczenia w prodiżu.....bardzo udana.
Ciasto wilgotne,mięciutkie.... i co najważniejsze BEZ TŁUSZCZU!
Składniki
jajka 6 sztuk
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cynamon do smaku
jabłka około 6 sztuk
cukier trzcinowy do posypania
jajka 6 sztuk
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cynamon do smaku
jabłka około 6 sztuk
cukier trzcinowy do posypania
Wykonanie
jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę,
dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
obrane jabłka pokroić w kostkę,dodać do ciasta,wymieszać.
całość przełożyć do prodiża wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.
posypać cynamonem i cukrem trzcinowym.
piec 45 minut.
studzić w lekko uchylonym prodiżu
SMACZNEGO
obrane jabłka pokroić w kostkę,dodać do ciasta,wymieszać.
całość przełożyć do prodiża wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.
posypać cynamonem i cukrem trzcinowym.
piec 45 minut.
studzić w lekko uchylonym prodiżu
SMACZNEGO
1 komentarz:
zniknęło w ciągu godziny ... ale 4 osoby miały na to wpływ :) w tym JA!;o)
Prześlij komentarz