środa, 29 stycznia 2014

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Jedne z naszych ulubionych krokietów.
Cieniusieńkie ciasto,pachnący farsz u chrupiąca panierka  ...

 Składniki

farsz
0.8 kg pieczarek
duża cebula
1/2 kg kiszonej kapusty
2 łyżki oleju
liście laurowe
ziele angielskie
sol,pieprz czarny

dodatkowo
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

naleśniki idealne do krokietów




 Wykonanie
kapustę ugotwać do miękkości z dodatkiem 2 liści laurowych i 4 ziarenek ziela angielskiego.
Wystudzić i drobno posiekać
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebule posiekać.
 
Na 2 łyżkach oleju usmażyć cebulę z pieczarkami.
na koniec dodać kapustę,doprawić solą i pieprzem.
Chwilę razem podsmażyć.
 
Ostudzony farsz nakładać na naleśniki,
Zwijąć i panierować w jajku i bułce tartej.
 
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawać gorące 
 
 
SMACZNEGO


 

Brak komentarzy: