środa, 24 lipca 2013

Kotleciki z groszkiem

Odmiana tradycyjnych mielonych.
Groszek nadaje kotletom lekko slodkawego smaku.
Były naprawde smaczne.
 
 
Składniki
na 8 sztuk
 
 
0.5 kg mięsa wieprzowego(zmielonego)
szklanka mrożonego groszku
jajko
1 czerstwa mała bułka
bułka tarta
1/2 małej cebuli
ząbek czosnku
sól,pieprz i ostra papryka
olej do smażenia

 
Wykonanie
 
Bułke namoczyć w zimnej wodzie.
Odcisnąć dokładnie i dodać do mięsa razem z jajkiem, zamrożonym groszkiem i posiekaną cebulą.
Całość doprawić wedle uznania i dobrze wyrobić.
 
Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
 
Smażyć na oleju,podawać gorące.
 
 
SMACZNEGO


Brak komentarzy: