piątek, 15 listopada 2013

Czerwony gulasz drobiowy

 Gulasz z warzywami,
sycący,pikantny idealny do ryżu.


Składniki

400 gram filetów z kurczaka
300 gram pieczarek
1 czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól,pieprz,ostra papryka i szczypta pieprzu cayenne
2 łyżki oleju


 Wykonanie

mięso umyć,oczyścić i pokroić w kostkę.
Obraną cebulę posiekać a pieczarki pokroić w plasterki.

Na 2 łyżkach oleju podsmażyć mięso oprószone przyprawami.
Dodać cebulę i pieczarki,razem podsmażać.
Podlać 2 szklankami wody, dodać kukurydze i pokrojoną w kostkę paprykę,
dusić 15 minut.

 Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Całość podgotować bez pokrywki aby gulasz odparował nadmiar wody.
Nie zagęszczać.

SMACZNEGO

Brak komentarzy: