piątek, 13 grudnia 2013

Indyczy przekładaniec

 Dietetyczne,pełne białka i smakowite danie.
idealne na diecie protal,ale nie tylko...


Składniki



Wykonanie 

Filet z indyka umyć,podzielić na 4 kotlety i rozbić przez folie.
doprawić solą i papryką oraz pieprzem.

Mięso obsmażyć z 2 stron i poddusić pod przykryciem .

Jajka roztrzepać z solą i pieprzem,wylać na patelnie a na nie poukładać wędlinę.
smażyć na małym ogniu aż całkowicie się zetną
podzielić na 4 części.


 Na jednym kotlecie z indyka ułozyć 1/4 części jajka z wędliną.na to kotlet a na górę jajko.
składniki są na 2 porcje

podawać z sosem czosnkowym lub jogurtowym,
z ziemniakami,frytkami itp

SMACZNEGO

1 komentarz:

Asikowy KAcik pisze...

Bardzo ciekawy pomysł na posiłek. Tak smacznie to wygląda, że mi smak na coś takiego przyszedł;)