sobota, 18 sierpnia 2012

Kotlet mielony z papryką i mozzarellą

Tradycyjny mielony z takimi dodatkami zmienia się w wykwintne danie.
Zadowoli każde podniebienie a jest niedrogie i szybkie  w wykonaniu


Składniki
dla 4 osób

1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
4 plastry mozzarelli z bazylią(np firma Zott)
1 papryka igołomska(ma miękką skórę)
pieprz,ostra i słodka papryka
1 jajko
1 kajzerka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Wykonanie

Mięso mielone przyprawić i dodać wcześniej namoczoną w zimnej wodzie bułkę
( dokładnie odciśniętą z nadmiaru wody),dodać jajko i pokrojoną w kostkę paprykę.
Dokładnie wyrobić mięso.
Podzielić na 4 części i formować kotlety w każdy wkładając plaster mozzarelli.

Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na oleju po 5 minut z każdej strony.

Podawać gorące z ziemniakami,kaszą, ryżem i surówką

SMACZNEGO

2 komentarze:

Dorota pisze...

Bardzo lubię takie podkręcone mielone

Olcia pisze...

Dorota,ja także.To jeden z dobrych pomysłów na "posprzątanie"lodówki;)