czwartek, 16 sierpnia 2012

Filet z pietruszką i mozzarellą

Kolejna propozycja na fileta z kurczaka,
Aromatyczna natka pietruszki i wypływająca mozzarella
nadają mięsu niepowtarzalnego smaku

Składniki
dla 2 osób
2 filety z piersi kurczaka
pęczek natki pietruszki
1 ząbek czosnku
4 plasterki mozzarelli z zalewy
łyżeczka majonezu
pieprz,przyprawa do kurczaka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie

Filety z kurczaka umyć,wysuszyć i cienko rozbić przez folię.Przyprawić.
Natkę pietruszki drobno posiekać i wymieszać z łyżeczką majonezu i posiekanym  ząbkiem czosnku.


Na jednej połowie rozbitego fileta rozsmarować połowę natki i ułożyć po 2 plastry mozzarelli.
Filet złożyc na pół i dobrze docisnąć,panierowac w jajku i bułce tartej,
smażyć na niewielkim ogniu za złoty kolor.

SMACZNEGO


5 komentarzy:

justka2712 pisze...

Proste i smakowicie wygląda! :)

Gosia pisze...

Robiłam podobnie filet wg przepisu Okrasy z mozzarellą i suszonymi pomidorami, baaardzo smaczne:)

Olcia pisze...

justka2712 są bardzo proste i szybkie, świetnie nadają sie na zwykły obiad jak i wykwintną kolację
Gosia przyznaje sie bez bicia że suszonych pomidorów w życiu nie jadłam,jakoś do mnie nie przemawiają :) pozdrawiam

Dorota pisze...

Bardzo smakowicie wygląda:-)
prosze zdejmij moderację obrazkową bo po raz 4 próbuje wkleić komentarz i nie da się, próbuje jeszcze raz.
Wystarczy zwykłe moderowanie komcików:-)

Olcia pisze...

Dorota,przepraszam,nawet nie wiedziałam ze mam coś takiego włączone,juz zmieniłam,dziękuję za rade:)co dzień uczę sie czegoś nowego z ustawieniami stronki :) pozdrawiam