niedziela, 17 listopada 2013

Czerwona pasta z makreli

Pasta idealna na śniadanie
 pastę robię dzień wcześniej 
aby smaki się przegryzły


Składniki
1 wędzona makrela
1 mała cebula
2 ogórki kiszone
pieprz
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 papryki(miałam zieloną)


Wykonanie

Makrele obraz ze skóry i ości,rozdrobnić widelcem.
jajka,cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę- dodać do makreli.
Dołożyć koncentrat i 2 szczypty pieprzu.
Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.

SMACZNEGO

2 komentarze:

Asikowy KAcik pisze...

Połączenie makreli i ogórka w dodatku kiszonego musi dawać bardzo ciekawy smak.Sama muszę sobie kiedyś zrobić taką pastę:). Przepis super.

babka z rodzynkiem pisze...

Doskonały pomysł na pastę, bardzo lubię takie dodatki do chleba własnej produkcji;-)