poniedziałek, 3 lutego 2014

Naleśniki ze szpinakiem

 idealne na obiad lub drugie śniadanie do pracy.


Składniki

Naleśniki
1.5 szklanki mąki
2 jajka 
2 szklanki mleka
2 łyżki oleju

Farsz

opakowanie mrożonego szpinaku
1 cebulka
2 ząbki czosnku
sól,pieprz czarny
100 gram sera żółtego startego na tarce
 

Wykonanie

Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać trzepaczką i smażyć cienkie naleśniki.

Szpinak rozmrozić na sitku.
Cebulkę i czosnek drobno posiekać,dodać do szpinaku,
doprawić solą i pieprzem i całość chwilę podsmażyć aby odparowała reszta wody- wystudzić.

Na naleśnikach smarować szpinak i ułożyć po łyżce startego sera żółtego.
Zwijać w rulon.

naleśniki przed podaniem podgrzać w piekarniku lub na patelni.


SMACZNEGO

1 komentarz:

Ervisha pisze...

Chyba każdy je lubi :)