idealne na obiad lub drugie śniadanie do pracy.
Składniki
Naleśniki
1.5 szklanki mąki
2 jajka
2 szklanki mleka
2 łyżki oleju
Farsz
opakowanie mrożonego szpinaku
1 cebulka
2 ząbki czosnku
sól,pieprz czarny
100 gram sera żółtego startego na tarce
Wykonanie
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać trzepaczką i smażyć cienkie naleśniki.
Szpinak rozmrozić na sitku.
Cebulkę i czosnek drobno posiekać,dodać do szpinaku,
doprawić solą i pieprzem i całość chwilę podsmażyć aby odparowała reszta wody- wystudzić.
Na naleśnikach smarować szpinak i ułożyć po łyżce startego sera żółtego.
Zwijać w rulon.
naleśniki przed podaniem podgrzać w piekarniku lub na patelni.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Chyba każdy je lubi :)
Prześlij komentarz