Aromatyczna,soczysta i smaczna szynka.
idealna do młodych ziemniaczków z koperkiem
Składniki
1 kg szynki wieprzowej
duża cebula
2 marchewki
30 dkg pieczarek
słodka mielona papryka
pieprz czarny
sól
ząbek czosnku
2 łyżki oleju
Wykonanie
mięso umyć,oczyścić z błon i pokroić na mniejsze kawałki.
doprawić przyprawami z każdej strony.
doprawić przyprawami z każdej strony.
Wymieszać przeciśnięty czosnek z oliwa i natrzeć mięso.odstawić na godzinę do lodówki
obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki, obraną cebulę w piórka a
marchewki w długie wstążki
( ja to robię obieraczką do warzyw)
warzywa doprawić solą.
warzywa doprawić solą.
mięso i warzywa umieścić w rękawie do pieczenia i szczelnie
zamknąć.
zrobić kilka dziurek w rękawie.
piekarnik nagrzać do 180
stopni.do gorącego wstawić mięso z warzywami.
piec godzinę,następnie rozciąć worek i zrumienić przez 15 minut pod
górną grzałką.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz