poniedziałek, 29 października 2012

Muffiny tiki-taki

Muffiny z dodatkiem tej czekolady są pyszne.
Czekolada rozpływa się w ustach...

Składniki
na 12 szuk

1 czekolada tiki-taki
1 jajko
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki oleju
2/3 szklanki mleka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie

Jajko zmiksować z cukrem na białą, pusztystą masę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajka z cukrem(wymieszać ręcznie)
Dodać olej i mleko-wymieszać ręcznie łyżką.
Mogą w masie pozostać niewielkie grudki,muffinom to nie zaszkodzi.

Czekoladę posiekać nożem na mniejsze kawałki.

 Do papilotek nałożyć po łyżce masy i powkładać po kilka kawałeczków czekolady.
Dopełnić papilotki resztą ciasta(do 3/4 wysokości) i na górze położyć resztę czekolady.

Piec 25 minut w 180 stopniach

3 komentarze:

Dzikowiec pisze...

Muszą smakować doskonale!

Ola pisze...

a ja bym spróbowała kasztanki ;D

Olcia pisze...

Olu nic nie stoi na przeszkodzie,probowałam z różnymi czekoladami.nawet z jogurtowo-truskawokowa milką.Ale tiki-taki jest pyszna:)