poniedziałek, 16 stycznia 2012

Kotlet drobiowy nadziewany sałatką

Smakowity na zewnątrz, zaskakujący po rozkrojeniu 

Składniki
dla 2 osób

 2 Filety z kurczaka
3-4 łyżki kukurydzy
50 gram sera żółtego
kawałek czerwonej papryki
kawałeczek pora
2 łyżki gęstego majonezu
przyprawy
jajko+mąka+bułka tarta na panierkę



Wykonanie 

Filety dokładnie umyć i oczyścić z błonek.
Delikatnie naciąć w środku fileta kieszonkę, mięso doprawić wg.gustu
kukurydze,pokrojoną paprykę i pora oraz starty ser żółty wymieszać z majonezem.
Przygotowaną "sałatką"napełnić kieszonkę w mięsie
(kieszonka musi być dość duża ale uważać aby nie przeciąć mięsa)

Spiąć wykałaczkami, mięso obsypać mąka,
maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć na oleju

SMACZNEGO


Brak komentarzy: