piątek, 20 stycznia 2012

Pieczarki faszerowane mięsem

Efektowne danie które smakuje wyśmienicie...
proponuje podać z sosem czosnkowym przepis TU


Składniki
na 2 osoby

10 pieczarek
20 dkg mięsa mielonego wieprzowego
2 łyżki bułki tartej
1 cebula
przyprawy
olej do smażenia

Wykonanie

Pieczarki obrać i usunąć nóżki.
mięso mielone doprawić wg. własnego gustu
 i dodać 2 łyżki zimnej wody- wyrobić.

Nadziewać kapelusze pieczarek mięsem.
Obtoczyć w bułce tartej(ale tylko mięso).
Podsmażyć na oliwie na złoty kolor.

Pieczarki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika
 na 30 minut w 150 stopniach.

Nożki pieczarek pokroić,cebule drobno posiekać.
Podsmażyć razem na oliwie z pieczarek.
Lekko posolić i popieprzyć.

Polać ziemniaczki i wyłożyć obok pieczarki

SMACZNEGO

Brak komentarzy: