czwartek, 26 stycznia 2012

Drobiowe zawijaski z fetą

Niezwykle smaczne i mało kaloryczne roladki.


Składniki
dla 2 osób

2 filety z kurczaka
100 dkg fety(mozna użyć light)
ostra papryka
przyprawa do kurczaka


Wykonanie

Umyte filety rozciąć przez całą długość,
nie docinając do końca,ma powstać duuuuży płat mięsa.

Lekko rozbić przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa, posypać ostrą papryką i ułożyć na mięsie spory kawałek fety.
Zwinąć mięso w rulonik podwijając boki do środka.
Na zewnątrz przyprawić roladki przyprawa do kurczaka.

Każdą roladkę osobno zawinąć w folie aluminiową (stroną błyszczącą do środka)
Nie potrzeba mięsa spinać wykałaczkami,folią utrzyma je w swojej formie.

Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut,
następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 10 minut.

podawać z ryżem,ziemniakami lub sama surówka w wersji dietetycznej

SMACZNEGO


Brak komentarzy: