Czasami mam ochote na fast-food'a,ale wole zjeśc takiego przygotowanego w domu.
Wtedy wmawiam sobie że był zdrowszy,a ten fishburger był dodatkowo bardzo smaczny
Składniki
kajzerki
pomidor
ogórek konserwowy
sałata
ketchup
na sos
kubek jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
pęczek koperku
sól,pieprz
na kotlety rybne
1 kg dowolnej ryby(ja miałam pange)
jajko
przyprawy
2 łyżki mąki
bułka tarta
Wykonanie
Rybe zmielić w maszynce do mięsa na drobnych oczkach.
Wymieszać z przyprawami(pieprz,przyprawa do ryb,ew.sól)
jajkiem i 2 łyżkami mąki.
Uformować równe kotlety(ręce można maczać w wodzie)
i panierować rybę w bułce tartej.
Smażyć na zloto na oleju.
Składniki sosu wymieszać ze sobą
(czosnek wycisnąć przez praskę a koperek drobno posiekać)
Na przekrojona bułke nałożyć sos, sałatę, warzywa i kotlet z ryby, polać ketchupem.
Można wstawić na 30 sek do mikrofalówki lub na 5 minut do piekarnika.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz