środa, 14 marca 2012

Filety drobiowe faszerowane pieczarkami

Soczyste i pyszne, idealne na niedzielny obiad.

Składniki
dla 2 osób

2 filety z piersi kurczaka
20 dkg pieczarek
2 plastry sera
jajko
bułka tarta
przyprawy

Wykonanie

Filety z kurczaka umyć,osuszyć i rozbić przez folie na duże cienkie,kotlety.
doprawić z obu stron ulubionymi przyprawami
(ja dałam pieprz,ostra paprykę i przyprawę do kurczaka).
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni(bez tłuszczu)
Na jednej połowie mięsa rozłożyć pieczarki i plaster żółtego sera, przykryć drugą połową mięsa,dobrze docisnąć,panierować w jajku i bułce tartej,z drugim kotletem czynność powtórzyć.

Smażyć na oleju na złoty kolor,podawać odrazu po smażeniu lub odgrzane w piekarniku.

SMACZNEGO

2 komentarze:

Karolina Dziedzic pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Karolina Dziedzic pisze...

Szukałam takiego przepisu,wydaje sie łatwy do zrobienia, banalny ale efekt jest wspaniały i mnie zadowalający! na pewno skorzystam,
pozdrawiam!