Soczyste i pyszne, idealne na niedzielny obiad.
Składniki
dla 2 osób
2 filety z piersi kurczaka
20 dkg pieczarek
2 plastry sera
jajko
bułka tarta
przyprawy
Wykonanie
Filety z kurczaka umyć,osuszyć i rozbić przez folie na duże cienkie,kotlety.
doprawić z obu stron ulubionymi przyprawami
(ja dałam pieprz,ostra paprykę i przyprawę do kurczaka).
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni(bez tłuszczu)
Na jednej połowie mięsa rozłożyć pieczarki i plaster żółtego sera, przykryć drugą połową mięsa,dobrze docisnąć,panierować w jajku i bułce tartej,z drugim kotletem czynność powtórzyć.
Smażyć na oleju na złoty kolor,podawać odrazu po smażeniu lub odgrzane w piekarniku.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Szukałam takiego przepisu,wydaje sie łatwy do zrobienia, banalny ale efekt jest wspaniały i mnie zadowalający! na pewno skorzystam,
pozdrawiam!
Prześlij komentarz