piątek, 9 marca 2012

Tilapia z sosem smietanowo-koperkowym

Jedząc to danie miałam wrażenie że jest dietetyczne,takie lekkie i delikatne w smaku.
Idealne na piątkowy obiad

Składniki

filety z tilapii( ilość wg.potrzeb)
przyprawy
mąką
olej

sos
pęczek koperku
śmietana 18% duży kubek
łyżka mąki pszennej
przyprawy
1/2 kostki rosołowej warzywnej


Wykonanie

Rybę dobrze umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym i przyprawić wg uznania
(ja dałam przyprawę do ryb, biały pieprz i czosnek granulowany)
Odstawić na kilka minut.

W garnku zagotować 250 ml wody z 1/2 kostki rosołowej.
Dodać Śmietanę i posiekany koperek,zagotować, doprawić do smaku
i zagęścić łyżką mąki.

Rybę obtoczyć w mące pszennej i smażyć na złoto na oleju.

Podawać z ryżem

SMACZNEGO


Brak komentarzy: