sobota, 21 kwietnia 2012

Jajka faszerowane chrzanowe i czosnkowe

Idealne na święta Wielkiejnocy,
ale także na piątkowe śniadanie lub każdą inną okazję

Składniki
10 jajek ugotowanych na twardo
1 opakowanie serka naturalnego
słoiczek chrzanu
5 ząbków czosnku
sól,pieprz
majonez

Wykonanie

Jajka ostrożnie obrać i przekroić na połówki.
Wyjąć żółtka i umieścić po 5 sztuk w osobnych miseczkach.
Do każdej z miseczek dodać po połowie serka naturalnego,
do jednej dodać przeciśnięty czosnek, a do drugiej 1/2 słoiczka chrzanu
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do masy czosnkowej dodać dodatkowo 2 łyżki majonezu.
Wymieszać dokładnie obydwie masy i odstawić do lodówki.

Napełniać połówki jajek łyżeczką lub szprycą.

SMACZNEGO

Brak komentarzy: