sobota, 21 kwietnia 2012

Babka marmurkowa

Prosta w wykonaniu,niezwykle smaczna,
lekko mokra i długo zachowująca świeżość...


Składniki

4 jajka
3/4 szklanki cukry
1,5 szklanki mąki tortowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki wody gazowanej
0,5 szklanki oleku
2 łyżeczki kakao

Wykonanie

jajka zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia-wymieszać
Dodać olej i wodę.

Ciasto podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać.

Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Ciasto jasne i ciemne wylewać na przemian po 3 łyżki,aż do wyczerpania ciasta.

Piec w 180 stopniach około 50 minut(SPRAWDZAĆ PATYCZKIEM)
babkę można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO

Brak komentarzy: