wtorek, 15 maja 2012

Mumie drobiowe z pieczarkami

Danie wspaniale się prezentuje,doskonale smakuje,
wbrew pozorom jest proste i szybkie w wykonaniu

Składniki
dla 2 osób

2 filety z piersi kurczaka
gotowe ciasto francuskie
20 dkg pieczarek
przyprawy

1 jajko

Wykonanie

mięso dokładnie umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Przyprawić sporą ilością przypraw
( pieprz,ostra papryka, przyprawa do kurczaka)

Usmażyć na odrobinie oleju na lekko złoty kolor.

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Ciasto francuskie przekroić na 2 części,ponacinać jak na zdjęciu.

Ułożyć pieczarki a na to wystudzone mięso.
Zwijać na przemian(jak na foto)


Gotowe mumie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach około 30-40 minut
(aż ciasto francuskie nabierze złoto-brązowego koloru)

Podawać gorące

SMACZNEGO






Brak komentarzy: