poniedziałek, 2 lipca 2012

Delikatne filety drobiowe w panierce sezamowej

Pyszny i delikatny "zwykły" kotlet z kurczaka w "niezwykłej" panierce.
Mięso jest soczyste,panierka chrupiąca a wykonanie krótsze niż gotowanie ziemniaków.

Składniki
dla 2 osób

2 filety z piersi kurczaka
sól,pieprz,przyprawa do kurczaka
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki sezamu
olej do smażenia
Wykonanie
Filety umyć i osuszyć .
Każdy kotlet podzielić na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą.
Z jednej strony przyprawić mieszanką do kurczaka z drugiej solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej.
Kotlety maczać w jajku i w wymieszanej bułce tartej z sezamem.
Smażyć na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami,ryżem,frytkami lub jako dodatek do sałatki

SMACZNEGO




Brak komentarzy: