środa, 10 października 2012

PROTAL buraczki na ciepło

Zajadanie samego mięsa bez dodatków jest dla mnie trudne,
wpadłam na pomysł aby zjeść do pieczonego kurczaka buraczki na Ciepło.
Można je przygotować dzień wcześniej,są pyszne.

Składniki
dla 2 osób
2 buraczki czerwone
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka parafiny
sól,pieprz
odrobina octu

Wykonanie

Buraki myjemy,zalewamy wodą i gotujemy nie obrane około 45 minut.
Jeszcze gorące buraki obieramy i studzimy.
Następnie trzemy na tarce( ja potarłam na plasterki)

Na patelni rozgrzewamy parafinę i dodajemy pokrojoną cebulę,chwile podsmażamy i dodajemy buraczki
i przeciśnięty ząbek czosnku.
Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem,na koniec skrapiamy octem.

SMACZNEGO

1 komentarz:

AZgotuj! pisze...

Uwielbiam buraczki w każdej postaci:)