wtorek, 27 sierpnia 2013

Ananasowiec na zimno


Orzeźwiające ciasto idealne na upały.
Bardzo szybkie w przygotowaniu
 
 
Składniki
 
opakowanie okragłych biszkoptów
1 puszka ananasów
galaretka np.pomarańczowa
sok pysio(zielony)
3 budynie waniliowe
 
 
 

 
Wykonanie
 
Biszkopciki wyłożyć na dnie tortownicy.
Ananasy z puszki odsączyć z soku.
Sok dodać do soku Pysio.
Na soku pysio ugotować budynie
(tak jak tradycyjny budyń ale mleko zastąpić sokiem,nie dodawać cukru)
 
Gorący "budyń"wylać na biszkopciki.
Jak lekko przestygnie na wierzchu ułożyć ananasy.
 
Galaretke rozpuścić w 400 ml wody.
Tężejącą wylać na ostudzone ciasto.
 
Schłodzić w lodówce minimum 5 godzin.
 
SMACZNEGO
 


3 komentarze:

Edyta KN pisze...

Genialne,na sto procent zrobię,musi być pyszne,bo wygląda obłędnie,pozdrawiam ciepło (nogawkuchni.blogspot.com)

Anonimowy pisze...

Ile tego soku potrzeba???

Olcia pisze...

soku dałam dużą butelke.nie pamiętam dokładnie ale niecały litr