Miękkie i delikatne kawałki szynki
w aromatycznym , lekkim sosie.
Składniki
0.5 kg szynki wieprzowej
łyżeczka koncentratu pomidorowego
0.5-1 litra bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki musztardy
przyprawy:
sól,pieprz,słodka papryka
ząbek czosnku
Wykonanie
Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Obsmażyć na małej ilości oleju.
Doprawić solą i pieprzem.
Zalać bulionem,dodać koncentrat pomidorowy i musztardę.
Dusić do miękkości mięsa
(sprawdzając czy nie ma potrzeby dolania bulionu)
Na koniec całość doprawić wedle uznania.
Skrobię kukurydzianą rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody.
Wlać do całości,chwilę podgotować i podawać.
SMACZNEGO
idealny zagęszczacz do sosów, składnik wielu ciast i pieczywa, naleśników,kluseczek
i innych dań na diecie Dukana.
Przyzwyczaiłam się stosować skrobię kukurydzianą podczas diety
i dodaję ją do wielu dań także dziś.
na stronie www.skwrocu.com.pl
jest dostępna w bardzo konkurencyjnej cenie.
zapraszam Was na stronę sklepu i zachęcam do stosowania skrobi w Waszej kuchni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz