poniedziałek, 23 września 2013

Papryka faszerowana z mozzarellą

Delikatne w smaku i szybkie...
faszerowane papryki
 
 
Składniki
 
szklanka ryżu
1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
1 marchewka
1 mała cebula
opakowanie mozzarelli z zalewy z bazylią
(użyłam Zottarelle mini)
pieprz,sól,słodka czerwona papryka
5 dużych papryk

 
Wykonanie
 
Ryż ugotować w osolonej wodzie al'dente.
Odcedzić i wystudzić.
Wymieszać z mięsem,posiekana cebulą i startą na tarce marchewką.
Doprawić do smaku.
 
Mozzarelle odcedzić z zalewy.
Z papryk odciąć górę z ogonkiem i wydrążyć środek.
DO każdej papryki nałożyć do połowy farszu.
Wsadzić 3 kulki mozzarelli i dopełnić farszem.
Papryki piec w piekarniku w 200 stopniach około 40 minut
(ja piekłam w przykrytym naczyniu żaroodpornym.
 
Podawać z sosem pomidorowym
 
SMACZNEGO


Brak komentarzy: