Delikatne w smaku i szybkie...
faszerowane papryki
Składniki
szklanka ryżu
1/2 kg mielonego mięsa drobiowego
1 marchewka
1 mała cebula
opakowanie mozzarelli z zalewy z bazylią
(użyłam Zottarelle mini)
pieprz,sól,słodka czerwona papryka
5 dużych papryk
Wykonanie
Ryż ugotować w osolonej wodzie al'dente.
Odcedzić i wystudzić.
Wymieszać z mięsem,posiekana cebulą i startą na tarce marchewką.
Doprawić do smaku.
Mozzarelle odcedzić z zalewy.
Z papryk odciąć górę z ogonkiem i wydrążyć środek.
DO każdej papryki nałożyć do połowy farszu.
Wsadzić 3 kulki mozzarelli i dopełnić farszem.
Papryki piec w piekarniku w 200 stopniach około 40 minut
(ja piekłam w przykrytym naczyniu żaroodpornym.
Podawać z sosem pomidorowym
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz