wtorek, 3 września 2013

Pizza z salami i Celebro

Chrupiąca pizza na grubym cieście z salami i dwoma rodzajami sera...
do tego wino...... idealne do potraw Włoskich
 
 
Przepis na moje ciasto idealne TUTAJ
 
 
dodatki do pizzy:
 
sos
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
ząbek czosnku
łyżeczka przyprawy do pizzy
 
ponadto
 
cienko pokrojone pieczarki
kukurydza
salami
(ułożyłam je na górze przez co zrobiło się bardzo chrupiące)
cebula
czerwona papryka
ser gouda
ser mozzarella z zalewy
 

 
Do pizzy idealnie pasowało wino Celebro Italy
Czerwone, aromatyczne, półwytrawne wino...które zachwyciło nas smakiem
Wypite tuż po posiłku poprawiło trawienie ciężkiego dania
 


1 komentarz:

Luka Li pisze...

O, jaka apetyczna pizza! :)