piątek, 20 lutego 2015

Kotleciki z kapusty kiszonej z kaszą jaglaną

 Pyszne kotleciki z piekarnika z kaszy jaglanej i kiszonej kapusty


Składniki


kapusta kiszona 200 gram 
kasza jaglana Kupiec 100 gram  
 jajko 1 sztuka 
 sól do smaku 
 czarny pieprz mielony do smaku 
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki  
bułka tarta

 Wykonanie

Kapustę kiszoną mocno odcisnąć
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie-wystudzić

Kapustę, kaszę ,przyprawy i 1 jajko umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę.
Uformować kotleciki.
Obtoczyć w bułce tartej

Umieścić na papierze do pieczenia i piec 45 minut w 180 stopniach.

Z podanych składników wyszło 6 dużych kotlecików które podałam z sosem pieczarkowym


SMACZNEGO

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

bardzo ciekawy przepis, ciekawe też jak smakują :)

Olcia pisze...

są pyszne,szczególnie z sosem pieczarkowym
delikatny posmak kapusty kiszonej i pyszna kasza jaglana....