piątek, 27 lutego 2015

Papryka faszerowana pęczakiem i mięsem mielonym

Pyszna odmiana dla tradycyjnych gołabków.
Danie zdecydowanie szybsze w przygotowaniu.


Składniki
dla 2 osób

3 papryki czerwone
250 gram mięsa mielonego drobiowego
1 mała cebula
sól,pieprz,słodka papryka
2 szklanki buliony 


Wykonanie

Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie na półtwardo-wystudzić.
Wymieszać z mięsem mielonym,posiekaną cebulką i przyprawami.

Z papryk odciąć górę z ogonkiem i wydrążyć środki.
Napełnić farszem.
włożyć do garnka i podlać bulionem.
Gotować pod przykryciem około 45 minut.
Podawać z sosem pomidorowym


SMACZNEGO

1 komentarz:

Pani M pisze...

Bardzo lubię faszerowaną paprykę ;)