Pyszne kotleciki z piekarnika z kaszy jaglanej i kiszonej kapusty
Składniki
kapusta kiszona
200 gram
kasza jaglana Kupiec
100 gram
jajko
1 sztuka
sól do smaku
czarny pieprz mielony
do smaku
papryka słodka mielona
1/2 łyżeczki
bułka tarta
Wykonanie
Kapustę kiszoną mocno odcisnąć
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie-wystudzić
Kapustę, kaszę ,przyprawy i 1 jajko umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę.
Uformować kotleciki.
Obtoczyć w bułce tartej
Umieścić na papierze do pieczenia i piec 45 minut w 180 stopniach.
Z podanych składników wyszło 6 dużych kotlecików które podałam z sosem pieczarkowym
SMACZNEGO
2 komentarze:
bardzo ciekawy przepis, ciekawe też jak smakują :)
są pyszne,szczególnie z sosem pieczarkowym
delikatny posmak kapusty kiszonej i pyszna kasza jaglana....
Prześlij komentarz