Połowę rolady podałam na obiad z sosem pieczeniowym z dnia poprzedniego.
Resztę zjedliśmy na kanapkach.
Składniki
szynka wieprzowa 400 gram
pieczarki 300 gram
jajo 1 sztuka
Pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
papryka ostra mielona do smaku
czosnek 1 ząbek
papryka ostra wędzona SKWORCU 1/3 łyżeczki
szynka wieprzowa 400 gram
pieczarki 300 gram
jajo 1 sztuka
Pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
papryka ostra mielona do smaku
czosnek 1 ząbek
papryka ostra wędzona SKWORCU 1/3 łyżeczki
Wykonanie
dodać jajo oraz przyprawy i zmiażdżony czosnek.Dokładnie wyrobić masę.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce w plasterki.Rozłożyć na mięsie.
Za pomocą folii zwinąć roladę wyciskając z niej powietrze.
mięso zawinąć w folię i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Roladę odwinąć z folii i przełożyć np do małej keksówki.
Przykryć papierem do pieczenia.Piec przez 20 minut w 180 stopniach.
Zdjąć papier i dopiec z drugiej strony kolejne 15-20.
(jeżeli jest taka potrzeba odlać wodę która powstanie przy pieczeniu)
Podawać gorące jako danie obiadowe lub wystudzone jako dodatek do kanapek.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz