Po świątecznie ale pysznie.
Keks pełen pysznych bakalii.
Pachnący i smaczny...mój pierwszy
Składniki
Opakowanie bakalii Ambic
Garść żurawiny Ambic
Garść ananasa kandyzowanego Skworcu
niepełna szklanka posiekanych orzechów
2 szklanki mąki
5 jajek(osobno białka i żółtka)
kostka margaryny
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Wykonanie
Bakalie drobno pokroić,dodać orzechy, zasypać 2 łyżkami mąki,wymieszać i odstawić
Margarynę zmiksować z cukrem dodając po 1 żółtku.
Z białek ubić pianę.
Do masy z margaryny i żółtek dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Po wymieszaniu dodać pianę z białek i bakalie oraz orzechy,
wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do posmarowanej tłuszczem keksówki.
Piec godzinę w 180 stopniach
do suchego patyczka
( mi wyszło godzina i 15 minut)
SMACZNEGO
loga pobrane ze stron producentów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz