Danie zgodne z fazą stabilizacji diety Protal.
Smaczne i bardzo sycące a przy tym niskokaloryczne.
Składniki
na 6-7 dużych papryk
200 gram kaszy jęczmiennej Lestello
0.5 kg mięsa mielonego
0.5 kg pieczarek
6-7 dużych,czerwonych papryk
sól,pieprz
przyprawa Sabzi Kuku Ambic
cebula suszona Firmy Skworcu
ostra papryka
ew.sos pomidorowy
Wykonanie
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu(ale 5 minut krócej)
Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju z dodatkiem cebuli suszonej(2-3 łyżki)
soli oraz pieprzu- wystudzić.
W misce wymieszać ostudzoną kaszę,mięso oraz pieczarki.
Doprawić do smaku wg uznania
(ja dałam Sabzi Kuku, pieprz i ostrą paprykę oraz czosnek niedźwiedzi Skworcu)
Z papryk usunąć gniazda nasienne,papryki dokładnie umyć i wysuszyć.
Masę nałożyć do środka.
Papryki postawić w garnku i zalać wodą do połowy ich wysokości.
Dodać kostkę rosołową warzywną,3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.
Dusić pod przykryciem około 45 minut.
Podawać polane sosem pomidorowym.
SMACZNEGO
Loga pobrane ze stron producentów
1 komentarz:
Moje ulubione danie.
Prześlij komentarz