piątek, 5 kwietnia 2013

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną,mięsem i pieczarkami

Danie zgodne z fazą stabilizacji diety Protal.
Smaczne i bardzo sycące a przy tym niskokaloryczne.


Składniki
na 6-7 dużych papryk

200 gram kaszy jęczmiennej Lestello
0.5 kg mięsa mielonego
0.5 kg pieczarek
6-7 dużych,czerwonych papryk
sól,pieprz
przyprawa Sabzi Kuku Ambic
cebula suszona Firmy Skworcu
ostra papryka
ew.sos pomidorowy


Wykonanie

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu(ale 5 minut krócej)
Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju z dodatkiem cebuli suszonej(2-3 łyżki)
soli oraz pieprzu- wystudzić.



W misce wymieszać ostudzoną kaszę,mięso oraz pieczarki.
Doprawić do smaku wg uznania
(ja dałam Sabzi Kuku, pieprz i ostrą paprykę oraz czosnek niedźwiedzi Skworcu)


Z papryk usunąć gniazda nasienne,papryki dokładnie umyć i wysuszyć.
Masę nałożyć do środka.
Papryki postawić w garnku i zalać wodą do połowy ich wysokości.
Dodać kostkę rosołową warzywną,3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.
Dusić pod przykryciem około 45 minut.




Podawać polane sosem pomidorowym.

SMACZNEGO






Loga pobrane ze stron producentów

1 komentarz:

Galantyna.pl pisze...

Moje ulubione danie.